Uge 3
Vi er usikre på hvordan vi skaber øget motivation hos eleverne. Der er en håndfuld som udviser mangel på motivation og har svært ved at gennemskue formålet med processen.
Vi ønsker at lave en "Booster", så de får energi og motivation til at færdiggøre processen.
Vi startede ud med at ville få dem til at arbejde videre med deres emne, men for at booste motivationen og for at få noget digital fabrikation ind over, laver vi en dag hvor eleverne arbejder med processerne "idegenerering og fabrikation". Dette skal sikre at de også begynder at indtænke fabrikation, men også for at få noget håndgribeligt ind over deres emne.
Arbejde med dilemma, problemstillinger, framing, evaluering af besøg på genbrugsplads
En elev udtrykte frustrationer omkring en ”løs” arbejdsopgave. ”Hvad er det vi skal løse?” ”hvad er det for en ide vi skal få”? ”jeg arbejder bedst når jeg får at vide præcis hvad jeg skal lave”.
Eleverne har på baggrund af tidligere arbejde, nu lavet de første spæde skridt til en formulering af deres dilemma. En enkelt har også en ide, som hun vil arbejde med og kunne i princippet allerede gå i gang med at lave prototyper. Vi har forklaret hende at hun derimod skal tage et skridt tilbage i modellen og undersøge hendes målgruppe for at afklare hvilke problemstillinger der findes i hendes område. Eks. mængden af affald og størrelsen vil få indflydelse på størrelsen af en affaldsbeholder osv.
Vi tror det er nødvendigt, at vi renskriver elevernes udsagn og giver dem retning, da eleverne udtrykker megen frustration for opgaven. Altså tage udgangspunkt i det eleven selv havde sagt, men måske ikke kan omsætte til tekst/handling. Vi havde allerede overvejet at netop denne del af processen ville volde eleverne væsentlige problemer, og jeg tænker at et af tiltagende for at imødekomme elevernes ønske og undgå et kollektivt motivationssammenbrud vil være at guide dem i en ønsket retning – på baggrund af det arbejde samt kommentarer de allerede har ytret.